Dgesztor
Dgesztor

GINOP-1.2.1-16-2017-00922

Kapacitásbővítő beruházás II. ütem

Kedvezményezett: D-Gesztor Építő és Acélszerkezet Gyártó Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítés a D-GESZTOR BAU Kft.-nál II. ütem

Támogatás összege: 121,95 millió forint

Támogatás intenzitása: 50%

A projekt fizikai zárása: 2019.07.14.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00922

 

Projekt bemutatása

A most induló pályázat keretén belül megvalósuló új eszközök beszerzése, a korszerűsítésre kerülő csarnok épület mind a fő tevékenységünk a fémszerkezet gyártásához járul hozzá. Jelen fejlesztés keretében három területet érintünk:

·         Tervezett eszközök beszerzésének indoka vegyes, a hengerítő gép beszerzése a régi eszköz cseréje miatt szükséges, kézi plazmavágóval rendelkezünk, de a most beszerezni tervezett CNC plazmavágó nem áll jelenleg cégünk rendelkezésére, a kapacitás növelése indokolja egy új targonca és a genie (azaz teleszkópos rakodógép) beszerzését, a további eszközök mindegyike olyan új eszköz, mellyel jelenleg nem rendelkezünk, de a hatékonyabb és pontosabb gyártáshoz elengedhetetlenek.

·         A szervezett irányítási (VIR) és termelési (TIR) tevékenységeinek összehangolására beszerzésre kerül egy VIR és TIR modulokat tartalmazó szoftvercsomag. A modulok egymással kommunikálni tudnak majd, ezáltal nyomon követhetőbb és rendszerezettebb lesz a tevékenységünk, mely nagy segítség lesz a reményeink szerint megnövekedő megrendelések teljesítése során.

·         Harmadik terület a jelenlegi telephelyünk infrastrukturális fejlesztése. Jelen projekt keretein belül a meglévő régi lakatos és bádogos csarnok korszerűsítése valósul meg, a hozzá kapcsolódó előtetővel és térrel. A csarnok új szigetelt tetőszerkezetet kap, meglévő acélszerkezet és belső falszerkezetek korszerűsítése is indokolt, új hőszigetelt nyílászárók, új ipari padló, meglévő előtető bontása és új gyártása és elhelyezése valósul meg tervezetten. A fejlesztés eredményeként a beszerzendő új eszközök egy új csarnokban kerülnek elhelyezésre. Javulnak a munkakörülmények, ami nem csak az itt dolgozó munkavállalókra lesz pozitív hatással, hanem a megbízóinkban is nagyobb bizalmat kelt.

A beszerzendő új eszközök segítségével cégünk növeli és gyorsítja a termelést. Ezáltal jóval több projektre tudunk, majd pályázni, amin így nagyobb eséllyel fogunk szerepelni. A megnövelt sikerességünk eredményeképpen növekszik a piaci részesedésünk és a bevételünk, ami által tudjuk növelni a cégen belüli beruházásokat. Az eszközök már meglévő gyártási folyamat gyorsításához, pontosításához kapcsolódnak, segítségükkel hatékonyabban és gyorsabban tudjuk feldolgozni az elnyert munkákat, mely eredményeképpen megerősítjük a partnereinkkel az üzleti kapcsolatot. Az új gépek beszerzésével növekszik a gyártási pontosság is. Növekszik a vevői elégedettség, mely a cégünk piaci pozícióját erősíti. A megnövelt gyártási kapacitásnak köszönhetően egyszerre és az egész évet nézve is jóval több munkát tudunk elvállalni és teljesíteni, így növelve a piaci pozíciónkat.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.